Teatrić Muzeja Vojvodine - Музеј Војводине

Teatrić Muzeja Vojvodine

01.02.2023. | Edukativni programi

Teatrić Muzeja Vojvodine predstavlja iskorak u interpretaciji muzejskog nasleđa.

Po prvi put elementi lutkarskog teatra koriste se kao sredstvo koje posetu Muzeju može učiniti dinamičnijom i interesantnijom.

Osnovna ideja projekta je da se pojedine muzejske priče, koje prenose eksponati sa stalne postavke Muzeja Vojvodine, predstave kroz kratke lutkarske scene, koje za cilj imaju dodatno motivisanje dece da posete izložbu.

Lutkarske predstave traju 15 minuta, a zatim se priča, u formi razgovora sa kustosom na temu iz predstave, premešta na odgovarajući deo stalne postavke, takođe u trajanju 15-20 minuta.

Predstave su namenjene deci uzrasta od 4 do 10 godina.

Program će se realizovati za građanstvo svake subote u 11 sati, uz prethodnu najavu na elektronsku adresu: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Za posebno najavljene grupe iz predškolskih i školskih ustanova predstave će biti organizovane svakog radnog dana Muzeja u prethodno dogovorenom terminu preko iste elektronske adrese – pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Cena ulaznice je simbolična i iznosi 100 dinara.

Do sada na repertoaru imamo dve predstave Otkud šlem u babinoj bašti? i Au što je lepa mlada!

Prva se bavi otkrićem čuvenih pozlaćenih šlemova i pojmom kulturne baštine, dok se druga bazira na svadbenim običajima kroz koje se upoznaju eksponati sa etnološkog dela stalne postavke.

U pripremi je i predstava Kad se kamila sa konjem borila na temu čuvene bitke na Vezircu.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar