Učešće Muzeja Vojvodine na Sajmu arheološkog turizma u Italiji - Музеј Војводине

Učešće Muzeja Vojvodine na Sajmu arheološkog turizma u Italiji

21.11.2018. | Vesti

Pozivom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Muzej Vojvodine dobio je zadatak da predstavi našu zemlju na Sajmu arheološkog turizma u Pestumu, Italiji (21st Mediterranean Exchange of Archaeological Tourism) u periodu od 15. do 18. novembra 2018. Ovaj jedinstveni međunarodni događaj posvećen arheološkom nasleđu i multimedijalnim, interaktivnim i virtuelnim tehnologijama, mesto je susreta i razmene iskustava o pitanjima kulturne baštine i turizma. Ujedno predstavlja dobru priliku za uspostavljanje različitih vidova saradnje profesionalcima koji se bave očuvanjem i prezentacijom arheološke baštine, ali i turističkim operaterima i putnicima.

O značaju ove manifestacije svedoči i prisustvo najrelevantnijih svetskih organizacija, kao što su: UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), UNWTO (World Turism Organisation), ICCROM (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property), zatim ministarstva Republike Italije zadužena za: kulturu, turizam i spoljne poslove, veliki broj izlagača, ponuđača, novinara, i dr. iz 30 zemalja.

Muzej Vojvodine predstavljen je sa šest atraktivnih arheoloških priča na engleskom i italijanskom jeziku čiji dizajn potpisuje Aleksandra Ilić. Na štandu je prezentovana i demo verzija aplikacije za decu Muzejska e-Sveznalic@, čija je promocija planirana za sredinu decembra. Predstavnice Muzeja na ovom sajmu mr Tijana Stanković Pešterac i Slađana Velendečić takođe su obavile niz sastanaka u cilju profesionalnog povezivanja, kao i jačanja položaja Republike Srbije na mapi arheološkog turizma.

http://www.borsaturismoarcheologico.it/en/

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar