Uspešno održan prvi seminar Vikimedije u Muzeju Vojvodine - Музеј Војводине

Uspešno održan prvi seminar Vikimedije u Muzeju Vojvodine

19.04.2018. | Vesti

Seminar Vikimedije Srbije odražan je 17. i 18. aprila 2018. godine u Muzeju Vojvodine.

Prvom danu seminara prisustvovali su direktori i predstavnici ustanova zaštite sa teritorije AP Vojvodine, gde su kroz prezentacije Nebojša Ratković i Ivana Guslarević iz Vikimedije Srbije upoznati sa širokim mogućnostima primene viki projekata u kulturi, kao i o slobodnim licencama i autorskim pravima. Kao primer dobre prakse, Narodni muzej u Zrenjaninu prikazao je svoje rezultate rada. Uspešnu priču i prezentaciju projekta koji je podržala Vikimedije Srbije održala je Sanja Vrzić, viši kustos Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

Drugog dana seminara polaznici su se kroz praktične radionice obučili za  uređivanje Vikipedije i Vikimedijine ostave. Radionice su održali Ivana Guslarević i Miljan Simonović iz Vikimedije Srbije. Sartifikate su dobili 25 zaposlenih iz ustanova zaštite sa teritorije AP Vojvodine.

Seminar je održan pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i informisanja, Sektora za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti, koje je dalo punu podršku razvoju Glam programa u našoj zemlji. Strateški partner u organizaciji seminara je firma POSITIVE d.o.o. iz Novog Sada.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar