Veče sa fotoreporterom Darkom Dozetom - Музеј Војводине

Veče sa fotoreporterom Darkom Dozetom

21.10.2015. | Predavanja

Veče sa fotoreporterom Darkom Dozetom biće održano 21. oktobra 2015. godine u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35 ) počevši od 19 časova. Tokom večeri biće reči o fotoreporterskom pozivu, karijeri, temama koje je Dozet obrađivao u svojoj dvadesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri. Predavanje i druženje pratiće projekcija dela fotografija iz njegovog bogatog opusa.

Dozet je ovogodišnji dobitnik prve nagrade za foto reportažu Međunarodnog festivala reportaže INTERFER i godišnje nagrade za fotografiju „Večernjih novosti.” takođe je laureat i niza drugih priznanja za rad i stvaralaštvo na polju fotografije.

Darko Dozet je rođen 7. 12. 1976. u Novom Sadu gde je završio Srednju grafičku školu, smer fotografija, posle koje se 1996. godine zaposlio u novosadskom dnevnom listu “Dnevnik”. Od 1998-2007. godine fotoreporter je Novinske agencije Tanjug, a od 2007. godine fotoreporter je „Kompanije Novosti”.

Sarađivao je sa najuglednijim svetskim novinskim agencijama, posebno sa Asošijeted presom, a fotografije su mu objavljivali mnogi svetski listovi i magazini.Njegove fotografije ilustrovale su više od 1.000 naslovnih strana najznačajnijih medija, prvenstveno Večernjih Novosti.

Od 1998. godine član je Udruženja novinara Srbije, osnivač je i predsednik Foto asocijacije Vojvodine i član Upravnog odbora Fotografskog kluba Vojvodina.Samostalne izložbe imao je u više od pedeset gradova .Autor je projekta „Koreni duše” posvećenog Kosovu i Metohiji te koautor projekta „Svedoci trajanja” koji prikazuje srpsku kulturnu baštinu u Republici Rumuniji.

Priredio je i fotomonografiju „Svedoci istorije i čuvari uspomena posvećenu kolegama fotoreporterima koji su radili i stvarali u Vojvodini.

Predavanje u Muzeju Vojvodine organizovano je u sklopu manifestacije koja je sojevrstan omaž publicisti, fotografu, putopiscu, istraživaču Dr Radivoju Simonoviću čiju izložbu„Zapisi u vremenu” posetioci predavanja mogu pogledati.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar