Zahvalnice Ministarstva kulture i informisanja dodeljene Nataliji Vulikić i Muzeju Vojvodine - Музеј Војводине

Zahvalnice Ministarstva kulture i informisanja dodeljene Nataliji Vulikić i Muzeju Vojvodine

04.10.2018. | Vesti

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević 3. oktobra 2018. potpisao je u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu Pravilnik o bližim uslovima za digitalizaciju kulturnog nasleđa, čime su ustanove kulture u Srbiji dobile jasna uputstva kako da se kulturno nasleđe sačuva u digitalnom obliku i da bude dostupno građanima.

Na izradi Pravilnika radili su, pored ostalih, i stručnjaci Muzeja Vojvodine Natalija Vulikić, informatičar i mr Tijana Stanković Pešterac, pomoćnik direktora, viši kustos – arheolog.

Ministar Vukosavljević je ovom prilikom takođe uručio nagrade i zahvalnice za pomoć i podršku u sprovođenju procesa digitalizacije u toj oblasti. Dobitnici zahvalnica pomogli su svojim iskustvom, znanjem, materijalnim i ljudskim resursima, kao i svrstavanjem kulture u red oblasti koje će ući u proces digitalne transformacije. Za izuzetne zasluge zahvalnica je dodeljena informatičaru Nataliji Vulikić, te Muzeju Vojvodine kao ustanovi zaslužnoj za implementaciju Jedinstvenog informacionog sistema (Imusa) i obuke zaposlenih za procese digitalizacije pokretnog kulturnog nasleđa u muzejima.

Dr Dejan Masliković, pomoćnik ministra u Sektoru za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti u svom govoru je istakao sledeće: Želimo, danas, da izrazimo zahvalnost partnerima koji su podelili našu viziju u upotrebi IT u kulturi, od kojih smo učili i koji su nas naučili šta nam sve donosi digitalna svakodnevnica, i nagradimo kolege čiji rad treba da postane uzor za sve ostale u četvrtoj industrijskoj revoluciji koja je počela!

http://www.kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/usvojen-pravilnik-o-blizim-uslovima-za-digitalizaciju-kulturnog-nasledja-

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar