Закопано благо из прошлости - Музеј Војводине

Закопано благо из прошлости

26.05.2023. | Aktuelno, Izložbe, Radionice i igraonice

 

Циклуса радионица Закопано благо из прошлости које је Музеј Војводине реализовао са корисницима Дневног боравка ШОСО Милан Петровић са домом ученика Нови Сад реализован је од октобра 2022. до априла 2023. године. Циклус је свечано завршен отварањем изложбе радова који су настали у току трајања овог едукативног циклуса.

Радионице, у које је био је укључен велики број полазника, је водила музејска педагошкиња Ивана Степанов, а састојале су се из теоријског и практичног дела. Прва етапа се одвијала у археолошком делу сталне поставке Музеја Војводине, где су се полазници упознали са важном културном институцијом свог града, историјом и наслеђем наших простора. Практични део, испољен путем различитих техника ликовног израза, а инспирисан посетом, одвијао се у боравку школе и радном центру.

Полазници су завршном изложбом радова желели да се представе публици, а део представљања био је и квиз којим су показали знање стечено у оквиру радионица и посета Музеју. Такође током радионица снимљен је и видео материал, а као резултат посете Музеју настао је и кратки филм инспирисан открићем чувених римских шлемова чији су аутори: Роко Радовниковић и Наташа Мурге Савић, а настао је у продукцији Дневног боравка/радног центра ШОСО Милан Петровић са домом ученика.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar