Započeta saradnja Muzeja Vojvodine sa solunskim Muzejom fotografije „Hristos Kalemkeris“ - Музеј Војводине

Započeta saradnja Muzeja Vojvodine sa solunskim Muzejom fotografije „Hristos Kalemkeris“

01.12.2021. | Vesti

Delegaciju Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koja je boravila u četvorodnevnoj radnoj poseti Solunu, na čelu sa sekretarkom Draganom Milošević, činili su podsekretar Stanislav Radulović, saradnica pokrajinske sekretarke Dragana Jovanović i direktorka Muzeja Vojvodine mr Tijana Stanković Pešterac.

U toku ove značajne radne posete, delegacija se sastala sa Vulom Patulidu, viceguvernerkom oblasti Centralna Makedonija, gradonačelnikom Kalamarije, najbogatije opštine grada Soluna, Janisom Dardamanelisom, mitropolitom Nea Krini i Kalamarije, v. Justinom i Paulosom Kalemkerisom, direktorom Muzeja fotografije „Hristos Kalemkeris“.

Na sastanku sa direktorom Muzeja fotografije, gospodinom Kalemkerisom, predstavljene su aktivnosti i planovi ove ustanove i prezentovana obimna delatnost Muzeja Vojvodine. Razgovaralo se o brojnim mogućnostima saradnje, razmenjene publikacije i dogovorena poseta grčke delegacije Muzeju Vojvodine za 2022. godinu.

Zahvaljujemo se gospodinu gospođi Fotini Cidimopulu, domaćinu delegacije i predsednici KUD „Oi Mithrioi“ iz Kalamarije, gospodinu Thanosu Gianikosu, zameniku gradonačelnika za obrazovanje, kompozitoru Janosu Eolou, kao i Svetozaru Otiću iz KUD „Svetozar Marković“ na njihovom doprinosu ovom konstruktivnom sastanku.

Пријем покрајинске делегације код Митрополита Неа Kрини и Kаламарије в. Јустина.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar