Zimzarije u Muzeju Vojvodine - Музеј Војводине

Zimzarije u Muzeju Vojvodine

05.01.2023. | Radionice i igraonice

10. januar, 10–12 sati KADA PAHULjE PADAJU DECA SE RADUJU (5-11 godina)

Koje igre možete igrati na snegu? Koje praznike vezujemo sa prvim pahuljama? Da li očekujete neke poklone? Hajde da popričamo na temu šta su za vas zimske radosti, i naučimo neke pesme o zimi i praznicima.

11. januar, 10-12 sati CIPELICA JEDNA MALA U SNEGU JE ZALUTALA (5-10 godina)

Krenućemo u upoznavanje života ljudi u prošlosti razgledajući kolekciju obuće na stalnoj izložbi Muzeja Vojvodine. Kako su izgledale drevne rimske sandale i cipele, a kako seoska obuća tokom 19 veka? Od kog materijala su sačinjene, u kojim prilikama su nošene i kakav trag su one ostavljale? Deca će kreirati modele obuće za svečane prilike.

12. januar, 10-12 sati VOŽNjA SANKAMA (6-11 godina)

Na radionici ćemo pričati o tome kakve sve sanke postoje i kakav trag ostavljaju u snegu. Deca će videti sanke iz zbirki Muzeja Vojvodine. U kreativnom delu radionice pravićemo maketu sanki.

13. januar, 10-12 sati MOJE ČAROBNE RUKAVICE (5-10 godina)

Legenda kaže da su prve rukavice nastale kada je boginja Venera, trčeći kroz šumu na Olimpu, pala i ogrebala ruke. Kako su izgledale rukavice koje su nosili faraoni,  kraljevi i kraljice, vitezovi, dame, kako su nastale hirurške rukavice, ko je smeo da ih nosi i mnoge druge detalje ispričaćemo deci na radionici u Muzeju Vojvodine. U kreativnom delu crtaćemo i ukrašavati naše rukavice.

Prijave za sve radionice su obavezne na telefon 021/525-059 ili na mejl adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar