Мали ботаничари из ПУ „Дуга“ - Музеј Војводине

Мали ботаничари из ПУ „Дуга“

31.08.2021. | Вести

У једној од најлепших новосадских улица Лукијана Мушицког, у дворишту куће број 8, налази се ушушкан и веома пријатан простор вртића „Дуга“.

У овој малој установи деца живе и раде у пријатној, готово кућној атмосфери, са стручним тимом васпитача, педагога, професора језика, ликовне и музичке уметности који свакодневно расту и уживају у игри са децом, прате њихово интересовање и потребе, при чему се негује индивидуалност детета и сарадња са породицом и друштвеном заједницом.

Подстицајно окружење пружа сваком детету могућност за учење. Све активности и садржаји којима се деца баве имају за циљ да развијају њихову креативност, самосталност, самопоштовање и развију сарадничке и другарске односе.

Деца из ове предшколске установе су чести посетиоци културних догађаја у граду, музеја, паркова, пијаца, као и домаћини познаваоцима и људима ангажованим у разним областима живота, који својим компетенцијама помажу да сазнају и откривају.

Током пројекта „Како се прави хербаријум“ веома значајна сарадња остварена је са Музејем Војводине где су деца, инспирисана изложбом „Карловачка гимназија као чувар културне баштине“, имала прилику да уче из историјски важне збирке, као и да прикажу своју коју су дуго и вредно прикупљали.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar