Машкарада - маскирана поворка 2017. - Музеј Војводине

Машкарада – маскирана поворка 2017.

24.02.2017. | Догађаји

Музеј Војводине, у циљу неговања нематеријалне културне баштине  поводом Белих поклада,  традиционално организује (ове године двадесет и другу) Машкараду – маскирану поворку, којом се представљају већ заборављени покладни обичаји у Војводини.

Ове године  учесници Машкараде  се окупљају у петак, 24. фебруара 2017. године, до 12 часова на платоу испред Музеја Војводине, Дунавска 37, које ће анимирати и забавити  Злата Салата и Оља Зоља.

У 12 часова ће се формирати Поворка, која ће уз музичку пратњу продефиловати Дунавском улицом, Змај Јовином  до Трга Слободе, потом улицом Модене, Булеваром Михајла Пупина до салетле у Дунавском парку, предвођена трупом  Креативни погон.  Потом ће се програм наставити уз наступ кантаутора  Бранимира Росића,  у оквиру којег ћемо и прогласити најуспешније маске  и доделити награде и признања.

Учесници Машкараде су деца ПУ ”Радосно детињство”, приватни вртићи, основне и средње школе, студенти, КУД-а, удружења граћана као и  сви заинтересовани појединци  и групе. Овогодишњу Машкараду пратиће и свадбена поворка запослених у Музеју Војводине.

Учесницима Машкараде послужиће се традиционалне крофне.

Молимо Вас да ваше учешће у Машкаради најавите на број телефона 525 059, служби за педагошки рад и односе са јавношћу.

Ово је 22. Машкарада којом се обележава почетак пролећног циклуса покладних обичаја. Маскиране обредне поворке део су европске, али и светске традиције, а више су познате под називом карневали. Препознавши значај неговања нематеријалне баштине Војводине као мултикултурне и мултиконфесионалне средине, Музеј Војводине од 1995. године негује покладне обичаје организовањем маскиране поворке која пролази градским улицама, и на оригиналан начин спаја традицију са савременом креативношћу.

СПОНЗОРИ

                    

 {gallery}/fotogalerija/maskarada2017{/gallery}

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar