Машкарада - маскирана поворка 2018. - Музеј Војводине

Машкарада – маскирана поворка 2018.

14.02.2018. | Догађаји

Машкарада, традиционални програм Музеја Војводине којим Музеј Војводине, у циљу неговања нематеријалне културне баштине, обележава почетак пролећног циклуса покладних обичаја.

Препознавши значај Војводине као мултикултурне и мултиконфесионалне средине, Музеј Војводине од 1995. године негује покладне обичаје организовањем маскиране поворке која пролази градским улицама, и на оригиналан начин спаја традицију са савременом креативношћу.

Ове године поворка ће се окупити у среду, 14. фебруара 2018. године у 12 часова, на платоу испред Музеја Војводине, Дунавска 37, одакле ће дефиловати централним новосадским улицама – Дунавска, Змај Јовина, Краља Александра, улицом Модене, Булеваром Михајла Пупина до салетле у Дунавском парку где ће се наставити забавни програм и проглашење најуспешнијих маски.

Позивамо све суграђане да нам се придруже! Позивамо и институције – вртиће, школе, факултете….да пријаве своје групне маске на телефон педагошког одељења Музеја Војводине 021 525 059. На истом броју телефона можете добити и све додатне информације везане за Машкараду.

СПОНЗОРИ

                         

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar