Машкарада - маскирана поворка 2023. - Музеј Војводине

Машкарада – маскирана поворка 2023.

15.02.2023. | Догађаји

Музеј Војводине сваке године организује Машкараду у циљу неговања помало заборављених обичаја везаних за Белу недељу – Покладних обичаја.

Препознавши значај Војводине као мултикултурне и мултиконфесионалне средине, Музеј Војводине од 1995. године негује покладне обичаје организовањем маскиране поворке која пролази градским улицама, и на оригиналан начин спаја традицију са савременом креативношћу.

Ове године поворка ће се окупити у петак, 24. фебруара 2023. године у 12 часова, у парку Присаједињења (између Дунавскe 35 и 37), одакле ће дефиловати централним новосадским улицама – Дунавска и Змај Јовина, до Трга Слободе и назад до салетле у Дунавском парку где ће се наставити забавни програм и проглашење најуспешнијих маски.

Позивамо све суграђане да нам се придруже! Позивамо и институције – вртиће, школе, факултете….да пријаве своје групне маске на телефон педагошког одељења Музеја Војводине 021 525 059 или email pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs На истом броју телефона можете добити и све додатне информације у вези са Машкарадом.

СПОНЗОРИ

                        

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar