Музеј Војводине на манифестацији "Ноћ биологије" - Музеј Војводине

Музеј Војводине на манифестацији “Ноћ биологије”

27.04.2017. | Вести

21. априла на Природно-математичком факултету, на Департману за биологију и екологију, одржана је манифестацију “Ноћ биологије”. Ова манифестација се организује од 2011. године и састоји се од низа интерактивних радионица које осмишљавају и спроводе студенти уз надзор професора, асистената и млађих сарадника департмана.

Ове године је било више од 60 радионица студената биологије и ученика средњих школа, а одржана су и занимљива научно-популарна предавања. Посетиоци су овом приликом имали могућност да учествују у разним креативним експериментима, да кроз окулар микроскопа открију тајне микросвета, као и да провере своје знање и науче нешто ново из биологије.

Као и претходних година, и Музеј Војводине је учествовао на “Ноћи биологије” као гост и пријатељ департмана и саме манифестације. Кроз мали изложбени део и презентацију, представљена је кратка историја живота уз обале великих река Саве и Дунава. Приказане су слике живог света и животних станишта, из ближе и даље прошлости, добијене на другачији начин – кроз спроведена археолошка истраживања. Путем излагања остатака дивљих и домаћих животиња, као и алатки од костију и рога, илустрована је међусобна зависност човека и околине која га окружује. Посебна пажња била је посвећена археолошком наслеђу које се интензивно истражује у околини Новог Сада.

Поред Музеја Војводине, на манифестацији су учествовали и Покрајински завод за заштиту природе, Природњачки музеј у Београду, Зооврт Палић, Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, као и друга друштва која се баве проучавањем и заштитом живог света.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar