Музеј за децу - Музеј Војводине

Музеј за децу

09.05.2015. | Изложбе

Драга децо,

позивамо вас да заједно са нама учествујете у стварању Музеја за децу.

Пажљиво одаберите једну играчку која је вама важна и донесите је у Музеј Војводине, а ми ћемо је представити на Изложби играчака. Пружамо вам прилику да будете не само посетиоци него и наши сарадници у стварању изложбе. На тај начин ће и друга деца моћи да уживају у играчкама које сте ви одабрали. По завршетку изложбе, играчке ће вам бити враћене.

Играчке можете донети сваког дана, осим понедељка, од 10 до 18 х у Педагошку службу Музеја Војводине, Дунавска 35. Молимо вас да играчке донесете најкасније до 7. маја 2015. године.

Све информације можете добити и на телефон 021/525-059.

Након тога, позивамо Вас у суботу, 9. маја 2015, у 10 сати, на отварање “Музеја за децу”.

Ауторке изложбе су Слађане Велендечић, Татјане Бугарски, Александре Стефанов и Лидије Баљ. На отварању ће говорити др Агнеш Озер директорица Музеја Војводине, изложбу ће отворити Бане Росић, кантаутор, а у уметничком делу програма наступиће градски хор ”Звончићи” под диригентском палицом Олге Живковић и Бранка Ружићића.

Након отварања, за сву присутну децу Педагошка служба Музеја Војводине, организује музејску играоницу ”Игре и играчке некад и сад” у оквиру које ће деца правити играчке од рециклираног материјала и играти игре наших мама, тата, бака и дека. У току радионице деци ће бити представљене играчаке од рециклираног материјала као инспирација да осмисле и направе спопствену играчку а потом ће упознати традиционалне дечје игре у Војводини и у атријуму Музеја играти игара којих смо се некада давно играли. Играонице воде Владимира Станисављевић и Слађана Велендечић.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar