Учионица у Музеју Војводине

12.09.2013. | Едукативни програми

Музејска учионица је пројекат који се реализује кроз експерименталне наставне часове у Музеју Војводине, а односи се на реализацију наставних јединица и садржаја наставног плана и програма основних школа, средњих школа и факултета који корелирају са садржајима сталне поставке Музеја Војводине.

Садржаји наставних предмета: српски језик и књижевност, познавање природе и друштва, историје, географије, ликовне и музичке културе реализују се кроз различите облике теоријског и практичног рада уз коришћење најшире методолошке основе. Пројекат је намењен ученицима основних и средњих школа, као и студентима. Реализатори програма зависно од теме и циља могу бити професори, наставници, кустоси специјалисти за поједине теме и музејски педагози.

Пријављивање за учешће у радионицама врше наставници из новосадских основних школа, средњих школа и факултета.

Овде можете погледати и преузети Водић кроз угледне часове у Музеју Војводине – идеје за учитеље.

 

Педагошка служба Музеја Војводине, у циљу успешне реализације наставних садржаја наставног предмета историја организује музејску учионицу ”СВАКОДНЕВНИ ЖИВОТ РИМЉАНА У АНТИЧКОМ РИМУ”. Овај едукативни програм је намењен ученицима V разреда основне школе и у корелацији је са наставним садржајима наставног предмета историја. Путем POWER POINT презентације, рзагледања сталне поставке и уз разговор са ученицима ће на занимљив начин бити представљена ова тема која прати живот Римљана: од рођења, детињства, школовања, младићког и девојачког доба, до уметности, религије, забаве, занатства… Посебно ће бити предсатвљена тема ”Римска војска ”…. По повратку у школу деца могу писати литерарне радове, израђивати шлемове, штитове, тоге, драматизовати сцене из живота Римљана, играти се игара деце античког Рима, припремати јела по римским рецептима и сл.

Организоване групне посете можете најавити на број (021) 525 -059 Педагошка служба Музеја Војводине или лично 064 /178-999 -4 Владимира Станисављевић.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar