Музејске радионице – децембар 2022. - Музеј Војводине

Музејске радионице – децембар 2022.

10.12.2022. | Радионице и играонице

4. децембар, 11 сати – Крсну славу славим, иконицу правим!

У оквиру радионице деца ће се упознати са обичајима обележавања крсне славе, начином прослављања славе и свечаној припреми за празник у част светитеља заштитника породице. Инспирисани причом, у креативном делу радионице, направићемо иконицу светитеља.

Играоницу воде Ивана Степанов и Љиљана Костић, музејски педагози. Пријаве су обавезне на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Играонице су намењене деци узраста од 5 до 10 година.

11. децембар, 11 сати – Витлејемска бајка

Деца ће пратити  библијску причу о Христовом рођењу, Витлејемској пећини и звезди, о пастирима, и три мудраца која дароваше Исуса. У креативном делу правићемо лампице украшене божићним мотивима. Потребно је да деца понесу једну чисту стаклену теглу без налепнице.

Играоницу воде Владимира Станисављевић и Татјана Љубојевић, музејски педагози. Пријаве су обавезне на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Играонице су намењене деци узраста од 5 до 10 година.

18. децембар, 11 сати – Новогодишњи театрић

Најлепши начин да дочекамо празнике је уз новогодишње и божићне приче и бајке. Деца ће уживати у једној од њих уз изражајно читање музејског педагога, а затим ћемо уз помоћ луткица од папира заједно да одглумимо новогодишњу причу на сцени Театрића Музеја Војводине.

Играоницу воде Татјана Љубојевић и Ивана Степанов, музејски педагози. Пријаве су обавезне на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Играонице су намењене деци узраста од 5 до 10 година.

25. децембар, 11 сати – Лампиони, балони и шарени бомбони

Божић и Нова година су пред вратима. Надамо се да се радујете предстојећим празницима. Дођите да чујете како деца широм света славе  Божић и Нову годину и да направимо још по неки украс.

Играоницу воде Владимира Станисављевић и Љиљана Костић, музејски педагози. Пријаве су обавезне на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs Играонице су намењене деци узраста од 5 до 10 година.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar