Награда ICOM-а ауторима изложбе „Св. Спиридон - заборављени чудотворац“ - Музеј Војводине

Награда ICOM-а ауторима изложбе „Св. Спиридон – заборављени чудотворац“

16.05.2019. | Вести

На Свечаној скупштини Националног комитета ICOM Србија, која се одржала 16. маја 2019, са почетком у 12 часова, у атријуму Народног музеја у Београду додељене су годишње награде овог удружења.

Да подсетимо да НК ICOM Србије додељује наградe музејима, установама које имају неке или све карактеристике музеја и музејским стручњацима као професионално признање за изузетне резултате у развоју културе Србије у следећим категоријама: Институција године, Музејски стручњак године, Пројекат године и Публикација године, са нарочитим освртом на међународну сарадњу.

Такође додељује и захвалнице појединцима, установама и организацијама којe су радилe на афирмисању музејске делатности и допринели раду ICOM-а Србије, као и признање „Музеј за 10“ за посебно залагање током истоимене манифестације.

Свечаности је присуствовала Суаj Аксоj (Suay Aksoy), председница ICOM-а, која је одржала поздравни говор и заједно са председником НК ICOM Србија Славком Спасићем поделила признања.

Музејски саветници Музеја Војводине Сузана Миловановић и Александар Петијевић добили су награду за пројекат „Заборављени чудотворац – Култ Светог Спиридона у српској традицијској култури“, за изузетан допринос очувању и промоцији културног наслеђа Србије и унапређење међународне сарадње у 2018. години. Образложења је прочитала чланица Комисије за доделу награда Јулка Кузмановић Цветковић, а у име чланица Веселинке Кастратовић и Драгане Еремић.

Музеј Војводине је поново инстистуционални члан ICOM-а од ове године.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar