Награда Михајло Валтровић за изложбу Сан неолитске ноћи - Музеј Војводине

Награда Михајло Валтровић за изложбу Сан неолитске ноћи

26.05.2023. | Актуелно, Вести

 

Музеј Војводине са поносом објављује да је Музејско друштво Србије доделило престижну награду Михаило Валтровић ауторима изложбе Сан неолитске ноћи Лидији Баљ из Музеја Војводине и Андреју Старовићу из Народног музеја Србије. Према пропозицијама конкурса, награда се додељује за изузетне резултате који по стучном и научном значају представљају истакнути допринос развоју културе Србије.

Да се подсетимо, изложба Сан неолитске ноћи је отворена 15. јула и трајала је до 16. октобра 2022. године. За свега три месеца имала је око 16.000 посетилаца, одржано је 20 стручних вођења и 5 предавања, а организоване су и радионице за најмлађе посетиоце.

Највећа жеља аутора била је да у току 2022. године, када је Нови Сад био Европска престоница културе, домаћим и страним посетиоцима представе  културно богатство неолитског периода. Путем најзначајнијих експоната, прикупљених за ову прилику из целе земље, али и представљањем резултата новијих научних истраживања, уз изузетно атрактиван дигитални приказ праисторијског становника Лепенског Вира – посетиоцима су представљена наша сазнања о животу људи у неолитском периоду.

 

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar