Нова представа Театрића Музеја Војводине „Ау, што је лепа млада!" - Музеј Војводине

Нова представа Театрића Музеја Војводине „Ау, што је лепа млада!”

09.06.2022. | Театрић Музеја Војводине

У суботу 11. јуна у 11 сати, у Дунавској 35 биће одржана нова представа Театрића Музеја Војводине Ау, што је лепа млада!

Театрић Музеја Војводине представља искорак у интерпретацији музејског наслеђа. Основна идеја је да се поједине музејске приче са сталне поставке Музеја Војводине представе кроз кратке луткарске сцене, које за циљ имају додатно мотивисање деце да посете изложбу.

Друга, на овај начин, испричана прича, бави се свадбеним обичајима и експонатима са етнолошког дела сталне поставке Музеја Војводине. Шта се десило када су се Јуца и Васа заљубили на први поглед на вашару, да ли су родитељи одобрили ту љубав, и која је улога у свему проводаџије Станоја?

Представа Ау, што је лепа млада! се изводи по сценарију кустоса педагога Одељења за односе с јавношћу и педагошки рад Музеја Војводине, уз подршку волонтера Новосадског волонтерског сервиса, док је лутке за представу израдила Моника Јованов.

Програм је намењен деци узраста од 5 до 10 година, као и за родитеље, баке и деке…

Број гледалаца је ограничен на 20, тако да су пријаве обавезне на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

\

 

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar