Нови едукативни програм у Музеју Војводине - МУЗЕЈ СА СТО-ЛИЦА - Muzej Vojvodine

Нови едукативни програм у Музеју Војводине – МУЗЕЈ СА СТО-ЛИЦА

07.09.2021. | Вести

Музеј са сто-лица посетите са столица!

Тренутна пандемија нам је ограничила виђање, али не и креативност да смислимо како да се сретнемо.

Музеј са сто лица је нови, бесплатан, едукативни програм осмишљен у складу са образовном мисијом и потенцијалом Музеја Војводине, али и са наставним програмима формалног школског система. Осмишљен је за пандемијско време, када су школске посете музејима ограничене, а са циљем да се омогући организовано упознавање ученика са културном баштином коју Музеј Војводине чува. Ми смо спремни да преко било које видео платформе дођемо код Вас на час, да Вам у једном сусрету представимо поједине музејске темe, експонате, феномене… да Вам на тај начин обраду понеке наставне теме учинимо мало другачијом, да мало попричамо, подстакнемо Вас да наратите кад шетате кроз град. Програм је прилагођен трајању школског часа од 45 минута.

После пандемије они који су нам близу сигурно ће пожелети да се сретнемо очи у очи, онима којима то није лако, пошто нису у Новом Саду или из неког другог разлога не могу да дођу код нас, Музеј са сто лица остаће увек на располагању.

Програм се изводи уз Power Point презентацију и објашњења кустоса у реалном времену што омогућује двосмерну комуникацију – разговор и дискусију са ученицима.

Најаву витруелног дружења и све договоре можемо обавити преко електронске адресе pedagoska.sluzba@muzejojvodine.org.rs

Доступне теме:

Римска војска

Култура и веровања Словена

Велика сеоба Срба 1690. у збиркама Музеја Војводине

Најмлађи јунак Великога рата

Стара градска улица

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar