Ново лице Новог Сада – приче из Легата Јована Дејановића - Музеј Војводине

Ново лице Новог Сада – приче из Легата Јована Дејановића

15.01.2020. | Изложбе

У среду 15. јануара 2020, у 13 часова у холу Српског народног позоришта отвара се изложба Музеја Војводине „Ново лице Новог Сада – приче из Легата Јована Дејановића.“

Изложба је настала из жеље да се јавности презентују бројни предмети, фотографије и документа из Легата који је Јован Дејановић 2017. године даривао Музеју Војводине. Посредством дароване грађе кустоси Дејан Болорин и Војислав Мартинов приказаће најважније моменте из историје развоја Новог Сада у периоду од 1974. до 1982, односно у време два мандата градоначелника Јована Дејановића.

Изложбa је реализована уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Градске управе за културу Новог Сада.

Епоха Јована Дејнаовића остала је упамћена као време динамичног развоја Новог Сада у којем су остварени бројни пројекти који су трајно променили лице града. Изграђен је Мост слободе, зграда СНП-а, СПЕНС, већи број основних школа и предшколских установа. Такође су тих година подигнути нови стамбени блокови на Лиманима, а започета је и изградња Новог Насеља. Тих година центар Новог Сада је претворен у шеталиште, а бројне високе делегације су посећивале град који је прерастао у прави регионални политички, туристички, индустријски и културни центар.

Јован Дејановић преминуо је у Новом Саду 1. 6. 2019. године.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar