Новосадске дечије Зимзарије у Музеју Војводине - Музеј Војводине

Новосадске дечије Зимзарије у Музеју Војводине

23.12.2021. | Радионице и играонице

Понедељак 27. децембар, радионица Бела коверта и препознатљив рукопис

 

Да ли бисте волели да када отворите поштанско сандуче угледате мало писамце? Да ли би вам заголицало машту од кога је, када је стигло, шта је написано? Да ли знате каква све писма постоје? Љубавна, пријатељска, пословна… Хајде да се вратимо у време када су људи комуницирали писмима… Када су са прозора једва чекали да поштар наиђе и донесе нешто њима много важно, малу коверту и у њој неке лепе речи… Дођите у Музеј да напишемо неко писамце, разгледницу, честитку вама драгим особама.

 

Уторак 28. децембар, радионица Шта се крије иза осмеха?

 

У Музеју, кући лепих вредних предмета чувају се и слике на којима су портрети људи, деце… Шта је портрет и да ли га је некад давно свако могао имати? Шта нам прича портрет? Да ли само место где се особа налази, како је обучена, или нам прича и о неким осећањима, раположењима? Анализираћемо портрете и насликати портрет свог друга или неке омиљене особе.

 

Среда 29. децембар, радионица Када се књига и театар споје, свет маште поприми најлепше боје

 

Једни од најлепших начина да се одрасли повежу са децом су заједничко читање књига и игра. Зато ћемо заједно да прочитамо књигу о пријатељству и емоцијама које оно изазива, а затим да се играмо: правићемо луткице од папира са којима ће деца да одглуме прочитану причу на сцени Театрића Музеја Војводине.

 

Четвртак 30. децембар, радионица За лепши свет, засади цвет

 

У оквиру радионице кренућемо на чудесно путовање и упознавање света биљака. Упознаћемо разне биљке, врсте и симболику боја, емоције које изазивају. У креативном делу радионице решаваћемо занимљиве задатке и уметнички се изражавати.

 

Све радионице се одржавају у периоду од 10 до 12 сати. Намењене су деци узраста од 6 до 11 година. Пријаве су обавезне на 021/525-059 или на електронску адресу pedаgoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs уз обавезан назив радионице на коју се дете пријављује.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar