Новосадске дечје зимзарије

03.01.2018. | Догађаји

Седме по реду Новосадске дечије Зимзарије, у организацији Дечијег културног центра „Деци на дар“, свечано ће бити отворене у петак 22. децембра, у Позоришту младих (Игњата Павласа 4) у 11 часова и трајаће све до 5. јануара 2017. године на преко 20 локација у Новом Саду.

Овогодишња манифестација организује се под слоганом ,,Моја мала откључана планета” и обележиће је преко 100 бесплатних програма за децу.

У организацији Музеја Војводине деца ће имати прилику да од 3. до 5. јануара 2018. године учествују у следећим радионицама:

3. јануар, 10-12 сати
ЛЕТО – СВЕ ПУПИ, СВЕ ДИШЕ, НА ЛЕТО МИРИШЕ
Шта се дешава у природи током лета? Зашто Сунце сија јако? Куда тече река? Зашто воће зри?  Открићете у Музеју Војводине и украшавати дрво цвећем, лишћем, плодовима, птицама, бубамарама, лептирима, пчелицама… Правићемо појилице за птице. Потребно је понети један тетрапак од млека.

4. јануар, 10-12 сати
ЈЕСЕН-  ЈЕДВА ЧЕКА ЈЕСЕН СТАРА,  ПРИРОДУ ДА ИШАРА
Шта се дешава у природи у јесен?  Зашто лишће пада, а птице одлете? Зашто воће у тегле се сели? Све то, и много тога још открићете у Музеју Војводине и украшават и дрво јесењим бојама,  плодовима … понеком птичицом . Потребно је да понесете једну теглу.

5. јануар, 10-12 сати
ЗИМА -СВЕ СЕ ЦАКЛИ, СВЕ  СЕ БЕЛИ, БЕЛА ВИЛА СЕ ВЕСЕЛИ
Шта се дешава у природи зими.? Зашто после јесени увек додје зима.? Зашто су дани кратки а ноћи дуге? Како настаје снег? Где су се сакриле животиње? Украшаваћемо зимско дрво пахуљама, леденицама, шишаркама . Промрзлим птицама направићемо кућице  а нама снежну куглу . Потребно је да понесете средње величине теглицу са поклопцем  и  један тетрапак од млека.

{gallery}fotogalerija/zimzarije2017-18{/gallery}

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar