Oбележавање међународног Дана музеја у Музеју Војводине - Музеј Војводине

Oбележавање међународног Дана музеја у Музеју Војводине

19.05.2017. | Вести

Током међународног Дана музеја, 18. маја, у Музеју Војводине (Дунавска 35) уприличена je свечаност поводом додељивања награда два национална музејска удружења и једне националне манифестације. Музејско друштво Србије, НК ИКОМ и Организациони одбор манифестације Музеји у Србији 10 дана од 10 до 10 доделиo je своје награде заслужним појединцима и установама за 2016. годину.

Музеју Војводине је овом приликом доељена награда Музеји за 10 од стране Организационог одбор манифестације Музеји Србије 10 дана од 10 до 10, а ову награду су такође добили и: Галерија савремене ликовне уметности Ниш, Градски музеј Сомбор, Завичајни музеј Јагодина, Завичајни музеј Петровац на Млави, Музеј Југославије, Музеј наивне уметности „Илијанум“, Музеј Понишавља, Народни музеј Лесковац и Народни музеј Шабац.

Образложење за награду је сажето у следећем: „Због укупног залагања у 2015. и 2016. години Музеј Војводине заслужио је да понесе ово признање. Јединствен пројекат, осмишљен за манифестацију 2015, Музеј за децу, којим је најмлађим посетиоцима кроз игру и играчке објашњено функционисање музеја, изузетан је пример успешног програма који је наставио да живи и након манифестације с великим изгледима да прерасте у део сталног програма за децу, коме се у Музеју Војводине поклања изузетна пажња. О томе сведочи девет тематски различитих радионица за децу које су пратиле ову и остале изложбе и сталну поставку 2015. године. И током манифестације 2016. програми за децу су пратили све реализоване изложбе, а један дан је био посвећен искораку музеја у град, па су се радионице, предавања и концерт одржали у Дунавском парку.“

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar