Објективно - Музеј Војводине

Објективно

23.12.2016. | Изложбе

Поводом Фоторепортерске нове године, која се више од четири деценије прославља у Новом Саду, позивамо вас на отварање изложбе фотографија.

Свечано отварање изложбе биће одржано у петак 23. децембра, у 19 часова, у Музеју Војводине, Дунавска 37.

Домаћин овогодишње изложбе је, баш као и протекле две године, Музеј Војводине, а овогодишњи организатори су фоторепортери листа Дневник и Фото асоцијација Војводине.

На изложби ће бити изложени радови тридесет пет активних и пензионисаних новосадских и војвођанских фоторепортера који свакодневно бележе сва актуелна дешавања, а исто тако стварају и по нешто за своју душу и за душу љубитеља фотограије.

Изложба траје до 15. јануара 2017. године.

Изложба је подржана од Управе за културу града Новог Сада, а пријатељ манифестације је фрушкогорска Винарија Деурић.

“Данас је фотографија више од успомене, она је средство комуникације. Брзина њене продукције једнака је брзини наших живота, за које често имамо утисак као да су у процесу непрекидног бележења. Међу ретке изопштенике из света фотографије спадају они који су се добровољно одлучили за аскетски живот у неком од преосталих скривених кутака наше планете.

Пред нама су радови фоторепортера који пред собом свакодневно имају задатак да се изборе са проблемима савремене фотографије, а то су њена општа доступност и тешкоћа у проналажењу још неовековеченог призора.

 У околностима, које су потпуно несразмерне са временом у којем се фотографија тек појавила, данашњи фотографи потврђују да уметност постоји докле год је човек њен покретач. Могућност бескрајних умножавања није успела да искорени човекову исконску потребу за креацијом нових облика.

Изложба, односно сусрет, представља још један светлосну страницу у књизи времена којег смо сви сведоци”.

Дарјуш Самии, кустос – историчар

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar