Од чигрице до видео игрице - Музеј Војводине

Од чигрице до видео игрице

18.10.2022. | Радионице и играонице

Oдељење за педагошки рад и односе с јавношћу  Музеја Војводине реализује  интерактивни едукативни  пројекат  Од чигрице до видео игрице у сарадњи са  ПУ. Радосно детињство  и Новосадским дечјим културним центром.

Пројекат је осмишљен  по мери деце старијег предшколског узраста, са циљм да их анимира  за усвајање елементарних сазнања о културној баштини представљеној на сталној поставци Музеја, која прати   дечје играчке и игре кроз различите временске периоде.

Деца ће примерено свом узрасту, упознати музејску делатност и разгледти  експонате   археолошке збирке праисторијских играчака, као  и играчке давно минулих времена 19. и 20. века којима су се играла деца градских и сеоских средина. Потом   ће се играти традиционалних дечјих друштвених игара:слагалица, меморије,  кликера, ластиша као и са репликама играчка из збирки Музеја.

По завршеној посети деца ће по инструкцијама ликовних педагога,  васпитача и колега из  Новосадског дечјег културног центра креирати и  моделовати   играчке од глине,  по узору на музејске.

Аутори и реализатори пројекта су: Владимира Станисављевић, музејски саветник-педагог и Јелена Тишма и Викторија Вучић,лииковни педагози.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar