Одржана промоција књиге "Мисија: Музеј" - Muzej Vojvodine

Одржана промоција књиге “Мисија: Музеј”

24.05.2018. | Вести

У петак, 18. маја, у амбијенту Музеја Војводине у Новом Саду у оквиру манифестације „Музеји за 10“ одржана је промоција књиге „Мисија: Музеј“. Ауторка књиге Ивана Нешић и уредница Анђелка Ружић представиле су ученицима ОШ „Јован Дучић“ из Петроварадина ову књигу и разговарале с њима о уметности, музејима, сликарима, као и о књигама, писању и писцима. У радионичарском делу, уз помоћ ауторке Иване Нешић и кустоса-педагога Слађана Велендечић, ученици су међу експонатима Музеја бирали јунаке за своје литерарне и ликовне радове.
„Креативни центар“ ће у сарадњи с музејима реализовати промоцију књиге „Мисија: Музеј“ у неколико градова Србије. Ове промоције замишљене су као спој књижевности и уметности са циљем афирмације културног наслеђа и рада музејских педагога на његовом очувању. С том идејом смишљене су и радионице у којима ће ученици према садржају музејске поставке добијати различите задатке и реализовати их са својим учитељима и наставницима. Литерарни и ликовни радови настали на овим радионицама учествоваће на конкурсу „Мисија: Музеј“, а они најбољи биће награђени.

Захваљујемо професорици Александри Милаковић Дробац и ученицима ОШ „Иван Гундулић“ који су нам показали како се на прави начин негује музејска култура.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar