ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ДИГИТАЛНЕ ФОТОГРАФИЈЕ АРС АКАДЕМИЈЕ - Музеј Војводине

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ДИГИТАЛНЕ ФОТОГРАФИЈЕ АРС АКАДЕМИЈЕ

16.08.2021. | Вести

У уторак, 24. августа, у 19 сати, у Малом изложбеном салону Музеја Војводине (Дунавска 35) отвара се дипломска изложба Школе дигиталне фотографије Арс Академије – Осврт

Изложба је резултат рада полазника курса дигиталне фотографије у трајању од 6 месеци. Своје радове су представили аутори различитих година, сензибилитета и образовања. Теме су различите, углавном задате на часовима фотографије. Аутори су кроз фотографско светлописање показали своје уметничке и документарне способности, неки су своја стечена фотографска знања почели и примењивати у разним областима.

Фотографи су свесни да нису довољни само мегапиксели и оштрина. Фотограф без идеје и добро компоноване фотографије не може да направи добру писмену фотографију. Зато је припрема изложбе, као круна рада фотографа, рађена пажљиво, надамо се и на задовољство публике.

Издвојили смо фотографија, црнобеле или у колору, које су нам дочарале разне атмосфере: нежност и суптилност жене у креативном стваралачком чину, несвакидашње портрете старих људи, архитектуру, природу и занимљиве детаље попут музичких инструмената, сугестивне путање по Београдском кеју, скулптуре из атељеа Лабата, психолошке фотографије, лепоте плаже Штранда, па све до детаља архитектуре из дворца Шпицер у којим се препознају правила златног пресека.

Поставка радова нам говори и о локацијама на које је полазнике курса водио предавач фотографије, тако се препознају: Нови Сад, Беочин, Сремски Карловци, као и Врдничка кула… Овом изложбом аутори су успешно урадили задате вежбе и показали да су спремни да искораче у свет фотографије, посебно су оспособљени за послове фото-репортерства. Надамо се, да ће сваки аутор чије смо радове изложили наћи своје фотографско место у великој фотографској породици, а убеђен сам да ћете нека од ових имена ускоро видети на уметничкој сцени као врло успешне фотографе.

Излагачи су:

Душко Иконов, Сара Ђуричић, Немања Вуковић, Весна Раонић, Сунчица Савић, Огњен Марић, Лука Ковачевић, Давид Завишић, Зоран Павловић, Марина Родић, Луција Селаковић Лабат, Маја Ковачевић Матин, Марија Томић, Драгана Лазаревић, Јелена Малбашки

Арс академија од свог оснивања (2004. године) у своје удружење учлањује разне академске уметнике и научнике, који својим радом доприносе уметничком, културном, еколошком, духовном развоју у Новом Саду и шире.

Прва предавања у Школи дигиталне фотографије Арс академије реализована су 2011. године на Радничком универзитету у Новом Саду. Потом је школа је измештена у просторије Музеја Војводине, где се од 2012. до 2021. године у континуитету одржавају предавања и практичне обуке фото-репортера, које држи Жељко Савић, струковни инжењер фотографије – специјалиста, фото-илустратор, мастер културолог.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar