Oтворена изложба слика румунског уметника Дорина Колтофеануа - Музеј Војводине

Oтворена изложба слика румунског уметника Дорина Колтофеануа

30.08.2019. | Вести

У четвртак, 29. августа, у Музеју Војводине отворена је изложба слика Дорина Колтофеануа, савременог румунског уметника. Гостовање ове изложбе реализовано је у сарадњи са Музејом уметности из Темишвара и представља први корак будућих заједничких активности ова два музеја.

Имајући у виду да ће Нови Сад и Темишвар бити европске престонице културе 2021. године, Музеј Војводине и Музеј уметности у Темишвару потписили су Уговор о сарадњи којим су најављени различити облици културне размене ова два музеја као и будућа сарадња у области заштите културног наслеђа.

Отварање изложбе било је на српском и румунском језику и протекло је у свечаној атмосфери уз присутво великог броја медија који су испратили овај догађај. Присутнима су се обратили: др Драго Његован, директор МузејаВојводине, проф. др Виктор Нојман, директор Музеја уметности у Темишвару, Дамиан Флореа, посланик и потпредседник Одбора за културу у Парламенту Румуније, као и колекционар, затим проф. др Миодраг Милин и Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама која је званично и отворила изложбу.

За све заинтересоване изложба Дорин Колтофеану – Музеј Војводине 2019 / Dorin Coltofeanu – Muzeul de Voivodinei 2019 ће бити отворена до 16. септембра.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar