Отворена је изложба "Купиник - последња престоница српских деспота" - Музеј Војводине

Отворена је изложба “Купиник – последња престоница српских деспота”

12.05.2017. | Вести

У Музеју Војводине у петак, 12. маја, у 12 сати, Дунавска 37 отворена је изложба “Купиник – последња престоница српских деспота”.

Аутор изложбе Завичајног музеја у Руми је Ђорђе Бошковић, историчар, а комесар изложбе у име Музеја Војводине историчарка Чарна Милинковић.

Изложба је отворена у склопу манифестације Музеји Србије 10 дана од 10 до 10 као одговор на тему манифестације Музеј у гостима.

Присутним гостима на отварању су се обратили в.д. директор Музеја Војводине др Драго Његован, директорица Завичајног музеја из Руме Снежана Јанковић и аутор изложбе Ђорђе Бошковић.

Партнери на овом пројекту Завичајног музеја Рума били су и Агенција за развој општине Пећинци и Војни музеј у Београду у чије име су се присутнима обратили господин Перица Одобашић и др Мирко Пековић који је уједно и рецензент изложбе.

Изложбу је отворио господин Зоран Лазин подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. затим и партнери на пројекту.

У уметничком делу програма наступила је Јефимија са извођењем песама: Ангелина света мати крушедолска, Расти расти мој зелени боре и Исе перистери.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar