Отворена меморијална изложба “Colours on the road“ посвећена Александру Бошковићу - Музеј Војводине

Отворена меморијална изложба “Colours on the road“ посвећена Александру Бошковићу

06.07.2021. | Вести

Синоћ је у Музеју Војводине уз присуство многобројне публике отворена меморијална изложба “Colours on the road“посвећена Александру Бошковићу, академском сликару и дугогодишњем дизајнеру и ликовном сараднику – кустосу Музеја Војводине.
На отварању су говорили: мр Тијана Станковић Пештерац, директорица Музеја Војводине, руководилац одељења новије историје Предраг Бајић, виши кустос историчар који је том приликом прочитао текст из пера колеге Војислава Мартинова кустоса историчара, Александров отац Божидар Бошковић сликар, а Миле Игњатовић, историчар уметности је отворио изложбу.

На изложби је приказан његов сликарски рад, али и дизајнерски и графичко-ликовни радови настали током његовог вишедеценијског рада у Музеју Војводине.
Александар Бошковић је дипломирао на новосадској Академији уметности у класи професора Душана Тодоровића 1996. године. Био је члан Удружења ликовних уметника Војводине (УЛУВ) и Ликовног круга Петроварадинске тврђаве. Учествовао је у раду више ликовних колонија (Бечићи, Златибор, Копаоник, Дорослово). Ауторске и колективне изложбе његових слика су приређиване у Галерији Time у Бечу, Културном центру Новог Сада, Галерији Фили у Београду, Ликовном кругу у Новом Саду и у Удружењу ликовних уметника Војводине.

Посетиоци ће изложбу моћи да погледају током јула месеца 2021. године у Музеју Војводине (Дунавска 37).

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar