Павиљон 1 - Музеј Војводине

Павиљон 1

12.09.2013. | Депанданси

У згради некадашњег житног магацина реализоване су прве изложбе из историје пољопривреде. Радови на адаптацији овог простора за потребе сталне поставке започети су непосредно након оснивања Музеја. Током деведесетих година 20. века је, на три нивоа, постављено неколико тематских изложби, које садржајно, концепцијски и музеолошки чине јединствену целину и говоре о развоју доминантних грана пољопривреде у овим крајевима.

Изложбе су постављене уз помоћ стручњака Пољопривредног факултета у Новом Саду, Института за ратарство и повртарство и Музеја Војводине.

Подрумске просторије павиљона су, такође, адаптиране за будућу мини-пивницу. У сарадњи са Институтом за хмељарство планирана је инсталација једног малог, традиционалног постројења за производњу пива, који би истовремено представљао музејски експонат и производни погон. У овим просторијама би се пиво и производило и дегустирало. Пивница би радила на комерцијалној основи, али би, у суштини, била допуна изложбе о хмељарству и почецима производње пива на овим просторима.

> Изложба о развоју доминантних грана пољопривреде у Војводини

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar