Потписан споразум о сарадњи универзитета “Educons” и државних институција културе

17.03.2017. | Вести

У свечаној сали Универзитета “Educons”, у четвртак, 16. марта 2017., уприличено је свечано потписивање споразума о сарадњи између представника значајних националних, покрајинских и градских институција културе и Универзитета “Educons”. Потписници овог споразума били су директор Завода за заштиту споменика културе града Новог Сада, мр. Синиша Јокић, управник Градске библиотеке у Новом Саду, Драган Којић, директор Музеја Војводине, проф. др Драго Његован и ректор Универзитета “Educons”, проф. др Александар Андрејевић. Потписивање споразума је својим присуством подржала и деканка Академије класичног сликарства Универзитета “Educons”, проф. др Јасна Јованов.

Поред наведених, потписнице споразума о сарадњи су и директорка Народног Музеја у Београду, Бојана Борић-Брешковић, директорка Музеја Града Новог Сада, Весна Јовичић, и директорка Артис Центра из Београда и чланица Међународног савета музеја (ICOM Serbia), Тамара Огњевић-Тошковић.

Узевши у обзир напоре и иницијативу коју Универзитет “Educons” последњих година успешно развија на тржишту високог образовања у Србији, да кроз функционалне платформе повезивања науке, привреде и непрофитних организација подстакне и ефективни развој јавно-приватног партнерства, потписивање овог споразума има за циљ и да умрежи интересе сарадње покрајинских и националних институција културе.

Потписивањем Споразума пружа се могућност потписницама за дефинисање и усаглашавање као и систематско и дугорочно заједничко организовање различитих облика едукације и научно-стручних истраживања у циљу креирања оквира за:

  • програме редовног студирања и доживотно образовање у привреди,
  • перманентно усавршавање универзитетских студијских програма за потребе пословне праксе,
  • спровођење студентске праксе у привреди,
  • стварање услова за заједничко учествовање и израду међународних и националних пројеката.
  • Учесници Споразума су сагласни да њихова дугорочна сарадња обухвати све облике повезивања високошколског образовања, науке, привреде и културе, ради остваривања и обезбеђивања заједничких интереса који су од виталне важности за обострани развој у свим областима своје делатности.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar