Позив на учешће у „Раду Музеја Војводине“ бр. 66

14.12.2023. | Вести

Позивамо све заинтересоване посланике писане речи, очувања културе и традиције, музејске раднике и истраживаче из бројних области хуманистичких и друштвених наука, да нам пошаљу своје предлоге за објављивање.
Часопис Рад Музеја Војводине је један од најстаријих музејских часописа у земљи, који у континуитету излази од 1952. године до данас. Овде се објављују резултати научноистраживачког и стручног рада музејских радника, не само из Музеја Војводине, већ из земље и иностранства. Радови су подељени у неколико рубрика, а основна подела је на научне и стручне текстове (из археологије, историје, историје уметности, музеологије, музејске едукације, библиографије, библиотекарства, културне историје, менаџмента и др.) и мање прилоге (прикази музеја, сталних и тематских изложби, публикација, догађаја и сл.). Научни и стручни радови се рецензирају и носе УДК бројеве, резимеи и наслови у садржају се преводе на енглески, часопис се уређује према Правилнику о категоризацији и рангирању научних часописа (2020) и богато је илустрован. Издавачки савет часописа чине познати стручњаци из земље и иностранства. Према Категоризацији научних часописа за 2022. годину Рад Музеја Војводине и даље носи ознаку М52. Издање часописа архивирано је и у ПДФ формату и као такво доступно на сајту Музеја Војводине..
Редакција Рада Музеја Војводине позива све заинтересоване да узму учешћа и пошаљу своје прилоге за објављивање у 66. броју нашег годишњака, који би из штампе требало да изађе током 2024.

Пријава прилога траје до 15. фебруара, а рок за доставу радова је 15. март 2024.

На сајту Музеја Војводине налази се УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ И СЛАЊЕ РАДОВА

Прилоге треба слати у електронској форми на адресу lidija.mustedanagic@muzejvojvodine.org.rs или lidijamus@gmail.com.

мр Лидија Мустеданагић, музејски саветник и уредник РМВ

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar