Предавање „Бити избеглица: европски наратив. Искуства и изазови пројекта“ - Музеј Војводине

Предавање „Бити избеглица: европски наратив. Искуства и изазови пројекта“

16.01.2019. | Предавања

У среду, 16. јануара 2019. године у 12 часова у кино сали Музеја Војводине (Дунавској 37), кустос Музеја Града Беча, мр Герхард Милхрам, одржаће предавање под називом „Бити избеглица: европски наратив. Искуства и изазови пројекта“.

Изложба „Бити избеглица – европски наратив“ била је постављена у Музеју Града Беча од 16. маја 2018. до 13. јануара 2019. у оквиру истоименог пројекта Музеја Војводине, Академије наука Републике Аустрије, Музеја Града Беча, Поморског и повијесног музеја Хрватског приморја Музеја новејше згодовине Словеније и Музеја источне Босне, а у склопу програма Европске уније „Европа за грађане“.

Мр Герхард Милхрам говориће о искуствима и изазовима са којима се Музеј Града Беча сусретао током рада на овом међународном европском пројекту, у чијем су фокусу прогон, односно избеглиштво у европским друштвима.Теме попут избеглиштва, прогона и миграција слабо су заступљене у музејском наративу. Имајући у виду изазове и учесталост (присилних) миграција у европским друштвима, неопходно је да и музеји пронађу и своје место у овој дискусији.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar