Предавање "Живот и рад оснивача нашег новинарства Димитрија Давидовића" - Музеј Војводине

Предавање “Живот и рад оснивача нашег новинарства Димитрија Давидовића”

31.01.2018. | Предавања

У среду, 31. јануара 2018. године у 19 сати, у кино сали (Дунавска 37) одржаће се прво предавање у оквиру циклуса “Бардови српског новинарства” под називом “Живот и рад оснивача нашег новинарства Димитрија Давидовића”. Предавач је др Владимир Баровић.

Др Владимир Баровић професор на Филозофском факултету у Новом Саду ће током 2018. године у Музеју Војводине одржати циклус предавања под називом Бардови српског новинарства.

На предавањима ће бити изнете занимљиве биографије и мање познати подаци о великим историјским личностима које су биле познате као уредници и новинари, а истовремено су веома значајне за шире културне, политичке, уметничке и цивилизацијске токове на подручју Републике Србије и АП Војводине у прошлости.

Надамо се да ће предавања бити интерактивна и да ће допринети структуралном сагледавању прошлости наше журналистике, јер свака од маркантних личности које ће бити обрађене имају велики значај у историји ових простора.

Давидовић је био наш први новинар у савременом значењу те речи и човек који је значајан као уставописац, дипломата, државник и просветитељ. На предавању ће бити изнети подаци и чињенице о Давидовићевој биографији, са акцентом на новинарски и уреднички рад.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar