Представа „Велика народна скупштина у Новом Саду 1918.“ - Muzej Vojvodine

Представа „Велика народна скупштина у Новом Саду 1918.“

25.11.2019. | Догађаји

Поводом прве године рада Музеја Присаједињења 1918. и стопрве годишњице од завршетка Великог рата и присаједињења Војводине Краљевини Србији 1918. године, Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине припремило је представу под називом „Велика народна скупштина у Новом Саду 1918.“ под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање; у сарадњи са Српским народним позориштем и гимназијама: „Исидора Секулић“ и „Светозар Марковић“.

Уз сарадњу са професорима историје Сањом Глуховић-Васић из гимназије „Светозар Марковић“ и Јанком Деманом из гимназије „Исидора Секулић“, одабрани су ученици актери представе: Оливера Митровић, Катарина Рајић, Анђела Влаисављевић, Мина Милорадов, Јована Торовић, Елена Максимовић, Наташа Милошев, Соња Џилитов, Анђела Шарац, Милица Докмановић, Вељко Сворцан, Стефан Вуковић, Илија Мартиновић, Никола Томановић.

Сценарио представе, уз драматизацију, израђен је на основу аутентичног записника се Велике народне скупштине одржане у Новом Саду 1918. године, у аранжману Димитрија Михајловића.

Аутори пројекта су Владимира Станисављевић, музејски саветник – педагог и Димитрије Михајловић, кустос историчар.

Представа ће се одржати у понедељак 25. новембра у 13 часова, у свечаној сали Музеја Војводине.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar