Представљена апликација „Златни шлем – интерактивни стрип у проширеној стварности“ - Музеј Војводине

Представљена апликација „Златни шлем – интерактивни стрип у проширеној стварности“

14.02.2020. | Вести

Пројекат компаније Зумоко д. о. о. који је реализован у сарадњи са Музејом Војводине, представљен је пред пуним фоајеом у Музеју Војводине, 12 . фебруара 2020.

На промоцији је, поред директора Музеја Војводине др Драге Његована, руководиоца одељења за педагошки рад Слађане Велендечић и Таре Миљевић, 3Д дизајнера компаније Зумоко говорио и др Дејан Масликовић, помоћник министра културе и информисања у име Министарства, које је и подржало овај пројекат.

„Златни шлем“ је двојезични интерактивни стрип који се бави најзачајним предметима Музеја Војводине – чувеним позлаћеним римским шлемовима из Беркасова и Јарка. У питању је апликација проширене стварности, коју је могуће бесплатно преузети преко Гугл плеја (Google play), где се проналази се под називом „Златни шлем“ или „Golden Helmet“ или директним линком скенирањем кју-ар кода са прве странице стрипа.

Када се путем мобилног телефона или таблета скенирају сцене из стрипа, оне оживљавају и нуде посетиоцима један потпуно другачији доживљај ових значајних предмета и историјских околности које се везују за њих.

Штампана верзија стрипа, помоћу које се апликација покреће и ради, може се купити у сувенирници Музеја Војводине.

Посетиоцима је такође дата могућност да апликацију пробају на Сталној поставци Музеја.

https://www.zumoko.com/project/golden-helmet/

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar