Премијера документарног филма "Борђош, 7.000 година пре" - Музеј Војводине

Премијера документарног филма “Борђош, 7.000 година пре”

15.05.2018. | Вести

Синоћ је у препуној кино сали Музеја Војводине у Дунавској 37 одржана премијера документарног филма Борђош, 7.000 година пре.

Овај филм пратио је археолошке радове на локалитету Борђош код Новог Бечеја почев од лета 2016. године када је на иницијативу редитеља Растислава Дурмана из медијске куће Медиаарт Контент започето његово снимање. Истраживања локалитета Борђош код Новог Бечеја до сада су дала невероватне резултате на основу којих је међународни археолошки тим направио велики корак у разумевању живота становника Борђоша пре 7.000 година, што описује и филм на креативан и живописан начин. У његовој реализацији учествовали су стручњаци Музеја Војводине – археоботаничар Александар Медовић, археолог мр Тијана Станковић Пештерац, археозоолог Дарко Радмановић, спољни сарадник Музеја археолог Илдико Медовић и др Роберт Хофман са Института за праисторију и рану историју Кристијан Албрехтс универзитета из Кила.

Невероватан одзив и добре реакције публике показали су да још увек постоји велико интересовање за богато археолошко наслеђе наше земље.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar