Прес конференција Бекство из музеја: Митолошка авантура - Музеј Војводине

Прес конференција Бекство из музеја: Митолошка авантура

04.04.2022. | Вести

Данас је у Музеју Војводине одржана прес конференција поводом имплементације новог едукативног програма за децу и младе Бегство из музеја: Митолошка авантура. На конференцији су говорили: мр Тијана Станковић Пештерац, директорка Музеја Војводине, мсц Сташа Арсеновић Копривица, ауторка пројекта и Гала Гајин Милутиновић, ПР Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Реч је о иновативном едукативном пројекту где учесници, уз авантуристичку, откривачку игру, покушавају да се избаве из зачараног света уз помоћ Виле, Богише, Бисерка, Брке и других митолошких јунака.

Желећи да се прилагоди потребама савремене публике, нудећи занимљиво и несвакидашње искуство, Митолошка авантура је настала са идејом да Музеј постане место за игру, кроз коју ће се остварити једна од његових главних функција – едукација. У игри се користе различити реквизити, ненаметљиво уклопљени у музејску поставку, који су неопходни за решавање задатака, а који Вас воде од једне до друге станице све до краја игре.

Циљ игре је да подстакне и негује вредности заједништва, породице и пријатељства, затим да истакне важност очувања материјалне и нематеријалне културе свих народа који су оставили траг на територији данашње Војводине и скрене пажњу на мит као универзални симбол из којег су се развиле најлешпе бајке света.

Важно је да знате о игри Бекство из музеја: Митолошка авантура:

  • Намењена је деци узраста од девет до петнаест година
  • Одржава се сваког понедељка у априлу и мају, у четири термина – 16.00, 17.00, 18.00 и 19.00 часова
  • Траје 45 минута
  • Улазнице су, у промотивном периоду (април-мај), бесплатне
  • Игра је намењена тимовима до 10 играча
  • Улазницу је потребно резервисати путем Фејсбук странице и Инстаграм профила Музеја Војводине

Аутор пројекта је Сташа Арсеновић Копривица, кустос-етнолог, док дизајн материјала за игру потписује Валентина Талијан.

Пројекат је реализован у оквиру програмског лука Будућност Европе Европске престонице културе, а њену реализацију омогућила је Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Пријатељи игре су: PLANTART CREATIVE SOLUTIONS Смедеревска Паланка, GN line д. о. о. Нови Сад, Leste Београд, Play media Нови Сад, SOHO Advertising д. о. о. Нови Сад

Очекујемо Вас у још једној музејској авантури.

V     

 

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar