Промоција игре „Бекство из музеја – тајна бесмртности“ - Музеј Војводине

Промоција игре „Бекство из музеја – тајна бесмртности“

05.03.2019. | Вести

У уторак, 5. марта 2019. одиграна је прва игра „Бекство из музеја – тајна бесмртности“ организована за представнике републичких, покрајинских, градских органа власти, Универзитета и Фондације 2021. На конференцији за новинаре која је уследила потом, присутнима се поздравном речју обратио др Драго Његован, директор Музеја Војводине. Др Лазар Јованов, уметнички руководилац програма Фондације 2021 нагласио је да је пројекат „Бекство из музеја: тајна бесмртности“ један од најиновативнијих пројеката када је у питању интерпретација културног наслеђа. О самој игри и партнерству приватног и јавног сектора говориле су мр Тијана Станковић Пештерац, помоћник директора Музеја Војводине и Александра Штерле испред компаније Room Escape Novi Sad by Fox in a box. Новинарима се обратила и једна од учесница прве игре Тихана Путин, портпарол Туристичке организације Новог Сада и пренела своја позитивна искуства везана за игру.

Бесплатне игре ће се одржавати у периоду од 11. марта до 13. маја 2019. године на сталној поставци Музеја Војводине у Дунавској 35. „Тајна бесмртности“ моћи ће да се игра у тимовима од три до шест играча, сваког понедељка у три термина, а Музеј Војводине, Room Escape Novi Sad by Fox in a Box и Фондација 2021 ће поделити 30 бесплатних игара. Највернији рум искејп ентузијасти биће информисани телефоном о њиховим терминима за бесплатну игру. Сви остали заинтересовани могу учествовати у наградним играма на фејсбук страницама Музеја Војводине и Room Escape Novi Sad by Fox in a Box већ од следеће недеље.

Од 20. маја, игре ће се наставити у зависности од интересовања публике, а све информације моћи ће се пронаћи благовремено на вебсајтовима и друштвеним мрежама Музеја Војводине и  Room Escape Novi Sad by Fox in a Box.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar