Промоцијa интерактивне апликације - водича на знаковном језику - Музеј Војводине

Промоцијa интерактивне апликације – водича на знаковном језику

06.12.2019. | Вести

Поводом обележавања Међународног дана особа с инвалидитетом (3. децембар), у четвртак, 5. децембра 2019. године, одржана је промоција интерактивне апликације на знаковном језику, која је реализована у оквиру пројекта „Музеј за све“ намењеног особама с оштећењем слуха, у сарадњи са Друштвом тумача и преводилаца за знаковни језик.

O пројекту „Музеј за све“ говориле су мр Милана Квас управница Спомен-збирке Павла Бељанског, др Снежана Мишић, програмски директор Галерије Матице српске и мр Лидија Мустеданагић заменик директора Музеја Војводине.

О самој апликацији говорила је Милица Орловић Чобанов аутор и руководилац пројекта, а о њеној примени у музејима – Јелена Огњановић из Галерије Матице српске и Слађана Велендечић из Музеја Војводине.

Циљ реализовања апликације био је да се визуелно и графички уједначеним водичем на знаковном језику уједине новосадски музеји – Спомен-збирка Павла Бељанског, Музеј Војводине и Галерија Матице српскe, како би се њихови изложбени простори у потпуности оспособили за прихватање глувих и наглувих особа.

Пројекат се реализује захваљујући подршци Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar