Промоција књиге „Нова општа историја Мексика“ - Музеј Војводине

Промоција књиге „Нова општа историја Мексика“

05.10.2022. | Догађаји

Промоција прве историје Мексика на српском језику Нова општа историја Мексика, објављене је у издању новосадске издавачке куће Академска књига биће одржана у среду, 12. октобра у 18 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35).

На почетку промоције присутнима ће се обратити директорка Музеја Војводине мр Тијана Станковић Пештерац, Амбасадор Мексика господин Карлос Исауро Феликс Корона и главна уредница и директорка Академске књиге Бора Бабић, док ће о књизи говорити преводиоци и уредници издања доц. др Бојана Ковачевић Петровић и проф. др Далибор Солдатић и историчар проф. др Михаел Антоловић.

Нова општа историја Мексика нуди свеобухватан преглед повести те латиноамеричке земље од њених најстаријих становника до данас. Двадесет четири стручњака тумачи историју Мексика у 16 поглавља, водећи читаоца кроз класично и посткласично доба, године освајања, експанзије и аутономије, период Нове Шпаније, процес стицања независности, нови поредак успостављен у XИX веку, епоху владавине Порфирија Дијаса, Мексичку револуцију, стварање нове државе, модернизацију Мексика и пут од ауторитарног режима ка демократији у XXИ веку.

Прва историја Мексика икада објављена на српском језику писана је ученим, а пријемчивим стилом и представља драгоцено штиво како за стручњаке из историје и сродних области, тако и за сваког заинтересованог читаоца који ће у њој пронаћи обиље података из повести једне од најзанимљивијих земаља на планети.

Нову општу историју Мексика је са шпанског језика превео тим преводилаца: Бојана Ковачевић Петровић, Далибор Солдатић, Љубица Трошић, Анђела Гашић, Илија Стевановски, Анђела Делић, Тијана Чупић и Тамара Николић.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar