Промоција књиге "Присаједињење Војводине Србији 1918. године" у Бања Луци - Музеј Војводине

Промоција књиге “Присаједињење Војводине Србији 1918. године” у Бања Луци

27.02.2019. | Вести

Промоција књиге др Драге Његована, под називом “Присаједињење Војводине Србији 1918. године”, одржана је у сриједу, 27. фебруара у Музеју Републике Српске. Ријеч је о капиталном дјелу српске историографије које освјетљава период присаједињење Војводине Србији 1918. године. Госте је поздравио директор Музеја Републике Српске Миладин Савић, а о књизи је говорио Илија Комненовић, руководилац матичне службе Музеја Војводине.

Аутор књиге др Драго Његован, истакао је историјске процесе који су претходили великом догађају Присаједињења, поткријепио их низом чињеица до којих је дошао током 25-огодишњег рада и објаснио рефлексе тог догађаја на данашње политичке прилике. Иначе, аутор је директор Музеја Војводине у Новом Саду и угледни писац десетина издања и више од 500 стручних издања из области историје, културе, етнологије…

Промоцији су присуствовали др Дејан Масликовић, помоћник министра за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности Републике Србије и Начелник Одјељења за заштиту културног насљеђа мр Милица Котур.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar