Промоција књиге "Српска државотворна мисао" - Музеј Војводине

Промоција књиге “Српска државотворна мисао”

01.12.2017. | Догађаји

У петак, 1. децембра 2017. године, у 18 часова, у (Музеју Војводине) одржаће се промоција књиге “Српска државотворна мисао” аутора проф. др Драгана Симеуновића.

Поздравну реч говориће Зоран Вељановић, заменик директора Музеја Војводине. О књизи ће говорити: проф. др Дејан Микавица, Филозофски факултет Нови Сад и проф. др Љубиша Деспотовић, Факултет за европске правно-политичке студије Нови Сад.

Реч је о научној, политиколошкој и историографакој анализи развоја српске државне идеје, у времену када Срби немају државу и када, од 17 века, покушавају да осмисле и остваре државотворну доктрину преко својих  најистакнутијих представника, од грофа Ђорђа Бранковића, преко Његоша, Милоша Обреновића, све до оног дела трагичне српске историје коју персонификује југословенска идеја и 27 март 1941.

Ова књига је у сваком поглављу и свакој интерпретацији поучна, провокативна и инспиративна и стога заслужује посебну пажњу научне и академске јавности, као и свих других читалаца којима је до сада ова проблематика била недовољно позната.

{gallery}fotogalerija/promocija_knjige_srpska_drzavotvorna_misao{/gallery}

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar