Промоција књиге "Туристички вешерај" - Muzej Vojvodine

Промоција књиге “Туристички вешерај”

05.07.2017. | Догађаји

У среду, 5. јула 2017. године у 20 сати (Дунавска 35), одржаће се промоција књиге “Туристички вешерај” ауторке Маје Роган.

Књига “Туристички вешерај” је првенац туристичког водича Маје Роган и састоји се од 80 кратких прича из туристичке праксе.

Ауторка је прикупила своја лична искуства током рада са многобројним страним туристима који посећују Србију. Бирала је назанимљивије, али и најдирљивије анегдоте које је имала са туристима, а затим их преточила у духовито и узбудљиво штиво.

„Маја Роган нам истовремено открива слатке и горке тајне свог посла, са једне стране, а са друге живим бојама слика нам странце, тако да чак и неки потврђени стереотипи о њима у овој књизи звуче свеже и ново“, наводи се у рецензији коју је потписао проф. Оливер Томић. Он наводи како су ауторкини редови прожети су симпатијом према туристима свих нација који су јој били поверени и указује да њен врцави хумор никада не запада у јалови и јетки сарказам.

У среду, 5. јула у атријуму Музеја Војводине, Дунавска 35 о књизи ће говорити Срђан Ристић, директор и оснивач платформе Еxплоре Белграде, туристички водич и путник, затим Јелена Петровић, историчарка уметности и туристички водич, а на крају ће и сама ауторка говорити о свом раду и открити, без пуно дилеме, шта је то што у нашој земљи на странце оставља најјачи утисак.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar