Промоција монографије Бошка Шеве - Музеј Војводине

Промоција монографије Бошка Шеве

09.11.2022. | Догађаји

Музеј Војводине и Академија уметности у Новом Саду Вас позивају на промоцију монографије о животу и делу познатог војвођанског графичког дизајнера Бошка Шеве.

Промоција ће се одржати у уторак, 22. новембра, у 12 сати, у Музеју Војводине (Дунавска 35).

Текст монографије потписују историчари уметности Владимир Митровић и Драгана Гарић, а дизајн Габриела Спасојевић.

Бошко Шево (1948–2019) је дипломирао на Одсеку за примењену графику данашњег Факултета примењених уметности  у Београду код професора Милоша Ћирића 1974. године.

Био је један од пионира телевизијске анимације. У својству телевизијског илустратора радио је на Радио-телевизији Нови Сад од 1974. до 1979. године. Био је запослен и у данашњој Школи за дизајн „Богдан Шупут”, а на новосадску Академију уметности долази 1988, где учествује у оснивању Групе за графичке комуникације на Ликовном одсеку. Био је редован професор за предмет Утилитарна графика од 2003. до 2015. године. Последњих година предавао је Визуелне комуникације, Графички дизајн и Графичко обликовање на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду.

На јавним и позивним конкурсима Шево је освајао бројне награде и признања из различитих области графичког дизајна. Био је дугогодишњи члан Удружења примењених уметника и дизајнера Војводине, а једно време и председник. Самостално је излагао десет пута, а колективно близу стотину, у земљи и иностранству.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar