Промоција монографије „Милан Станојев“ - Музеј Војводине

Промоција монографије „Милан Станојев“

18.04.2019. | Догађаји

У четвртак, 18. априла 2019. године, у 12 сати, у Музеју Војводине (Дунавск 35), одржаће се промоција монографије МИЛАН СТАНОЈЕВ, аутора Милоша Арсића.

На промоцији ће поред аутора Милоша Арсића, историчара уметности говорити и историчар уметности Миле Игњатовић, а присутне ће поздравити директор Музеја Војводине др Драго Његован.

Милан Станојев, графичар, сликар и ликовни педагог рођен је у Србобрану 1938. Уметничко школовање је започео у Школи за примењену уметност у Новом Саду, након студија на Академији ликовних уметности у Београду, дипломирао је 1964. године, а постдипломске студије завршио је две године касније.

1967. долази у Нови Сад где годину дана ради као технички уредник часописа Поља и уредник Ликовног салона Трибине младих.

Године 1975. примијен је у звање доцента за предмет Цртање, на Академију уметности у Новом Саду, 1981. изабран је у звање ванредног, а 1986. у звање редовног професора за предмет Цртање са технологијом и Графика са технологијом.

Педагошким радом се бавио до 2004. године, када се у потпуности посвећује уметничком раду.

Од 1964. године члан је УЛУС-а и Графичког колектива. Студијски је боравио у: Француској, Белгији, Холандији, Енглеској и Италији. Приредио је око педесет самосталних и учествовао на преко три стотине групних изиожби у земљи и иностранству.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar