Промоција првог националног претраживача културног наслеђа – Београд - Музеј Војводине

Промоција првог националног претраживача културног наслеђа – Београд

02.06.2019. | Вести

„Ово је велики искорак за установе културе и културну политику коју води ова Влада, и ово Министарство“, изјавио је министар Владан Вукосављевић на другој промоцији Претраживача културног наслеђа у Прес сали овог Министарства културе и информисања, која је одржана у четвртак, 30. маја. На поменутом догађају су о Претраживачу говорили и: Жељко Вујиновић, генерални директор компаније Мајкрософт Србије, др Светлана Јовановић, виши саветник у Кабинету председнице Владе и др Дејан Масликовић, помоћник министра културе за дигитализацију културног наслеђа и савременог стваралаштва.

Један од стубова Претраживача је Јединствени информациони систем, систем у којем од недавно раде сви музеји на територији Републике Србије, а који је осмишљен у Историјском музеју Србије и допуњен у Музеју Војводине.

Израда листе метаподатака, агрегирање и осмишљавање коначног идејног решења и промоције били су неки од послова везаних за Претраживач, на којима су учествовали стручњаци Музеја Војводине – Наталија Вуликић, информатичар у Матичној служби и мр Тијана Станковић Пештерац, виши кустос – археолог, помоћник директора.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar