Промоција Радa Музеја Војводине број 58 и Водичa кроз музеје Србије - Музеј Војводине

Промоција Радa Музеја Војводине број 58 и Водичa кроз музеје Србије

16.12.2016. | Догађаји

У петак, 16. децембра 2016. године у 12 сати, Дунавска 35, одржаће се промоција Рада Музеја Војводине број 58 и Водича кроз музеје Србије, аутора др Драге Његована и мр Лидије Мустеданагић.

Водич кроз музеје Србије, Приредили Драго Његован и Лидија Мустеданагић, Музејско друштво Србије, Београд 2016.

Аутори др Драго Његован, председник Музејског друштва Србије, и мр Лидија Мустедангић, обоје музејски саветници у Музеју Војводине, захваљујући свом дугогодишњем музеолошком искуству, знању и стручној информисаности адекватно су приступили изазову који се нашао пред њима. Успели су да реализују водич који је атрактиван према светским стандардима, занимљиво дизајниран, са богато илустрованим корицама и мноштвом фотографија које пружају увид у разноврсно културно благо наше земље. Текстови су тако уобличени да се лако читају и од прве до последње стране плене пажњу.

Приказујући мрежу музеја Водич кроз музеје Србије упознаје читаоца са историјатом њиховог формирања, развојем музеолошке праксе на нашим просторима, од самих почетака до данашњих дана, притом одражавајући стање савремене музеологије. Водичем нису обухваћени само национални музеји комплексног типа, већ и завичајне збирке, специјалистички, приватни музеји и галерије које музеолошки приступају чувању, обради и презентовању грађе. При том се у Предговору наглашава да у класификацији није одлучујући фактор била правна заснованост, већ примена музеолошких принципа у односу на стечене и чуване фондове.

Из приказа „Музеји у фокусу“ Сање Миленковић-Пађен

{gallery}fotogalerija/promocija_rmv58_i_vodica_kroz_muzeje_srbije{/gallery}

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar